donderdag 27 september 2018

Bouwbedrijven verhogen tarieven

...om aan vraag te kunnen voldoen.

Bouwbedrijven in de woningbouw doen goede zaken, omdat de huizenmarkt enorm aantrekt. De bedrijven hebben maanden vooruit hun orderboeken volgepland, waardoor ze hogere tarieven kunnen rekenen dan de afgelopen jaren. Zeven op de tien bouwbedrijven geven aan dat de tarieven op gaan lopen, omdat er meer dan voldoende werk is.

Meer dan 11 maanden werk ingepland


De bedrijven plannen over het algemeen ver vooruit, maar hebben inmiddels zo’n 11 maanden vooraf de agenda helemaal vol zitten. Dat betekent dat huizenkopers met een bouwdepot (https://hypotheekberekenen.nl/tips-en-vragen/bouwdepot) of plannen om te gaan verbouwen er snel bij moeten zijn, voordat het niet meer mogelijk is om op tijd aan de slag te gaan.

Huizenkopers die de maximale hypotheek berekenen en uitgaan van een verbouwing moeten wat dat betreft rekening houden met twee belangrijke zaken. Ten eerste dienen ze op tijd te zijn met hun aan vraag. Ten tweede dienen ze rekening te houden met hogere kosten. Veel bouwbedrijven maken op die manier de lastige jaren uit de crisis goed. Bovendien kunnen ze hiermee alvast een buffer opbouwen, om te voorkomen dat ze bij een mindere periode in de problemen komen.


Meer vraag dan aanbod


Volgens de bouwbedrijven is er meer vraag dan aanbod. Een logisch gevolg daarvan is dat de prijzen omhoog gaan, omdat er meer gebouwd moet worden. Grote spelers in de markt halen miljarden meer aan orders binnen dan vorig jaar, waardoor er heel duidelijk sprake is van groei. Er worden dubbele groeicijfers geboekt, terwijl de huizenmarkt aan de andere kant maar niet tot rust lijkt te kunnen komen. Dat kan betekenen dat de goede situatie de komende jaren aan zal kunnen houden, waardoor het bouwen en verbouwen nog een beetje duurder zal worden en er meer schaarste kan ontstaan.


bron: https://hypotheekberekenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten