zaterdag 1 september 2018

Een ratjetoe...

van korte berichtjes:

Augustus


September is begonnen en Augustus is voorbij: een maand waarin ik €1000,- extra afloste. Dat smaakt naar meer. Hierdoor is qua bruto maandlast doorbroken: ik zit nu onder de €750 !
Het hypotheekbedrag krimpt lekker en ook in september hoop ik rond de €1000 extra af te lossen, mede vanwege de eerste verwachte uitbetalingen van lendahand.


Begroting


Ik merk dat ik de laatste tijd niet zo veel zin heb om me bezig te houden met mijn begroting, besparen etc. Wat ik wèl nauwkeurig monitor is:

* het salaris dat binnen komt (zeker aan het begin van het schooljaar een goed idee)
* wat er maandelijks gespaard wordt (€200 per maand)
* wat er extra afgelost wordt op de hypotheek

Van nu t/m 2025 heb ik in mijn geliefde excel bestandje aflosbedragen genoteerd die haalbaar lijken.
Het doel is dus steeds om elke maand het bedrag dat ik begroot heb ook daadwerkelijk af te lossen. Als er onverwacht toch extra geld is kijk ik of ik dat extra extra aflossing wordt of dat ik het naar de spaarrekening sluis.


Rente


De genoemde spaarrekening heeft nu een rente van 0,27% want het is weer eens verlaagd.

De hypotheekrentes zitten ook in de lift....naar beneden! Niet heel interessant, zou je kunnen denken  omdat bij mij de rente nog vaststaat tot juli 2025. Toch houd ik in een ander excel tabblad bij wanneer middelen een lagere rente zou opleveren.

Wanneer bijvoorbeeld de 8-jaarsrente op het huidige niveau zou blijven (1,55%) dan zou al in oktober 2019 het omslagpunt bereikt worden. Daarbij heb ik rekening gehouden met een rente opslag die de A.S.R. zal berekenen, met €100 extra kosten niet.


Formule-1


Morgen de laatste Europese Grand Prix van dit seizoen. Veel ontwikkelingen maar ik heb dit seizoen er weinig over gepost omdat ze, voor mijn gevoel, meer tijd kosten . Ook merk ik dat posts over F-1 en Max Verstappen minder goed gelezen worden. Ik stop er niet helemaal mee maar zal me beperken tot de rubriek .....-voudige GP winnaars. Dus wanneer Max regelmatig gaat winnen zal ik er druk mee worden!


Sporten


Ik zie mezelf niet als sportief persoon, maar toch probeer ik wat aan beweging te doen.
Afgelopen week daar leuk in geslaagd:

ma: gezwommen (1,14 km)
di: gezwommen (1,26 km)
wo: gezwommen (1,02 km), badminton (ca. 2 uur)
do: naar het werk gefietst (35 km)
vr: gezwommen (1,08 km)

Vandaag en morgen ook nog wat baantjes. Het openluchtzwembad is  t/m 9 september open en bevindt zich op minder dan 1 km van mijn huis, handig! Een abonnement (a €46,-) motiveert om vaker te gaan en doordat ik nu al 36x ben geweest komt dat neer op €1,28 per keer haha.
(een los bad kost trouwens €4,20)


Werk


Ik ben weer begonnen en als aankomende week erop zit (de eerste volledige lesweek) dan hoop ik nog iets meer ingeregeld te zijn. Het hebben van diverse verantwoordelijkheden heeft al wel een deuk(je) geslagen in mijn energie maar da's normaal.

Toch soms wat dipjes en boosheid richting mijn ex en verdriet richting de verbroken relatie. Ik gooi het op een combinatie van: vakantie voorbij en zomer bijna voorbij, zoiets.

Een fijn (race-)weekend !

2 opmerkingen:

 1. Hier 1 van de F1 berichten lezers.
  Wel een F1 fan hier.

  Ben nog naar de race in Spa geweest de 26e en afgelopen vrijdag mocht ik bij de uitzending zijn van Formule 1 Cafe.

  Laatste is ook wel echt een aanrader om een keer te proberen, erg interessant om mee te maken en te zien hoe zo'n live uitzending gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, leuk te lezen dat je F-1 liefhebber bent!
  Ja, dat is gaaf hè? Ik ben in april 2016 naar een uitzending geweest.

  Ik had trouwens op één van je vorige berichtjes gereageerd (met een vraag :-) ).

  BeantwoordenVerwijderen