zaterdag 29 september 2018

Kleding kopen, sporten, werk, GEDOE.

Behalve sokken en ondergoed en 1 spijkerbroek (in 2016) kan ik me niet herinneren dat ik de afgelopen 4 a 5 jaar kleding gekocht heb. Dat ik het me niet kan herinneren zegt niet alles maar ik ga niet vaak shoppen voor kleding, punt.


Broekenhuis


In het dorp hebben we onder andere een zaak van "Broekenhuis" en op mijn lesvrije woensdag daar deze week even een bezoekje gebracht. De verkoper bezit alle kwaliteiten die ik persoonlijk positief vind:

1) hij laat je met rust als je dat wilt,
2) hij probeert je niks aan te smeren,
3) geeft goede adviezen, soms ongevraagd maar op een prettige manier,
4) heeft humor en de belangrijkste:
5) kan zich verplaatsen in de "winkelende hetero man". (Omdat hij er hoogstwaarschijnlijk zelf een is.)

Je zou kunnen zeggen dat punt 5 alle andere punten omvat. (Fuck it, ik laat het zo staan.)


De score


Vier truien en 2 shirts met korte mouwen. De shirts kreeg ik voor de helft want waren nog van de opruiming. Voor wat betreft spijkerbroeken zit ik nog goed, mits ik nog een beetje afval: er hangen diverse broeken met taillemaat 34 in de kast :-) waar ik momenteel (net) niet in pas.

Een specifieke broek met taillemaat 36 zit te ruim, dus dat vond ik wel een leuke gewaarwording. :-)
Qua schoeisel nog even gekeken bij Scapino maar dat is meestal geen kwaliteit.


Sporten (en opti-sport is stapelgek)


Gisteren weer eens op de fiets naar het werk (retour 35 km), woensdags badminton en vanaf afgelopen zondag zwem ik baantjes. Dit keer overdekt uiteraard. Overigens: zowel het openluchtzwembad als het overdekte zwembad vallen onder Optisport. Hemelsbreed liggen ze 5 km uit elkaar. Toch mocht ik €5,50 neertellen voor een identiek plastic pasje....iets in me komt dan in opstand.....maar afgezien van het uitten van mijn verbazing (die gedeeld werd) heb ik het er maar bij gelaten.


Update werk(-druk)


Weer een collega nam afscheid, gisteren even een glaasje op geheven.
Tevens werd bekend gemaakt dat een van de (resterende) afdelingsleiders lang uit de running zal zijn vanwege een burn-out. Voor de persoon is dat erg vervelend en naar, maar in algemene zin zie ik liever iemand van het MT tegen een muur lopen dan een O.P. of O.O.P collega. (En die gingen afgelopen schooljaar soms met bosjes tegelijk...)

Persoonlijk is me ook iets vervelends overkomen, waar ik gelukkig op een luchtige wijze en van afstand naar kan kijken. Mijn afd.leider van afgelopen jaar had een verslag over mij gemaakt, min of meer i.p.v. een functioneringsgesprek. Hij had dat vlak voor de zomervakantie naar me gemaild en ik mocht daar dan nog wat van vinden, aanpassingen aanbrengen etc. So far so good.

Het uiteindelijke doel was, volgens mij, dit verslag te laten opnemen in mijn dossier. Hier komen al wat vraagtekens omdat niet zomaar alles in je dossier mag komen. Bij mijn weten alleen:

1) sollicitatiebrief, cv, diploma's, getuigschriften, certificaten
2) verslagen van functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken
3) vastlegging strafbare feiten, ontslagbrief

Hierover wil ik binnenkort eens bellen met de bond.

Hoe dan ook, het betreffende mailtje met verslag was CC gestuurd naar....mijn huidige afd.leider en DE RECTOR! Nogmaals, dit betrof de eerste versie van een verslag (rechtsgeldigheid twijfelachtig)  waar ik vooraf geen inzage in heb gehad!

Op zich al heel erg fout, maar als de inhoud verder neutraal en onschuldig zou zijn, dan is het een heel vreemd incident maar ook niet meer dan dat.

Maar U raadt het al: de inhoud is verre van onschuldig. Om één passage te noemen, ik zou op enig moment "gedreigd hebben met ontslag". Wauw. En dat zit dus al in de mailbox van de rector.

Overigens wil mijn nieuwe afd.leider ook een krabbel (voor gezien / voor akkoord) onder afspraken die wij onderling gemaakt hebben. :-)


Aanpak probleem


Na een gesprek met een vertrouwenspersoon, die mijn gevoelens deelde, een stappenplan in gedachten.

1) Vragen naar de reden van CC sturen van mail+verslag - mailtje verstuurd, CHECK
2) Informeren bij M.R. collega en/of bond: wat mag er in algemene zin in je dossier? AANKOMENDE WEEK
3) Gesprek met rector aanvragen - dat ik me onprettig voel bij de gang van zaken etc. DE WEEK ERNA?

Wat ik erg prettig vind te merken, bij mezelf, is dat ik het vrij luchtig opneem en mijlenver boven sta wat een handjevol managers allemaal denken te kunnen uitspoken op de school waar ik werk.

Fijn weekend!

Legenda: MT = managementsteam
O.P. = onderwijzend personeel
O.O.P. = onderwijs ondersteunend personeel

(De managers zouden natuurlijk ook indirect het primaire proces moeten ondersteunen en daardoor geschaald worden onder O.O.P.. 
De tweede O zou ook kunnen staan voor Ondermijnend of soms zelfs Ontwrichtend...)

2 opmerkingen: