zaterdag 8 oktober 2016

Max!

Maar weer eens een sport-berichtje:

Max Verstappen zal morgenochtend de Grand Prix als 4e starten. Hij was sneller dan teamgenoot en kwalificatiebeest Ricciardo waarmee dit de vierde keer dit seizoen is dat Max op een betere gridpositie staat.

Na drie maal een slechte start ging het vorige week wel goed in Maleisië met een fantastische 1-2 voor Red Bull. Heel Nederland had natuurlijk de 1-2 liever andersom gezien en ik vraag me hardop af: hoe groot is morgen de kans op een 1-2 voor Red Bull met Max op 1 en Daniël op 2?

In de vrije trainingen en de 3 kwalificatiesessies vallen 2 dingen op:
1) De Ferrari's zijn steeds sneller dan de RedBulls (maar wel trager dan de Mercedessen)
2) de verschillen tussen de 3 topteams zijn kleiner dan ooit!

De snelheid in de "long runs" van Max en Daniël is goed maar naast de Mercedessen dient er ook rekening gehouden te worden met de Ferrari's. Zonder incidenten zou elk van de 6 coureurs kunnen winnen alhoewel Vettel wel een beetje last kan hebben van zijn 7e startplek.

Maar, waarom zouden er geen incidenten zijn?
Het kampioenschap is uitermate close maar Rosberg heeft een voorsprong waarvan Hamilton dit weekend iets MOET goedmaken. Zo zal hij het zelf zien. Vorig jaar was de voorste startrij identiek en drukte Hamilton Rosberg in de eerste bocht buiten de baan en won de race.

En dan kan het nog regenen....weeronline zegt 85% kans op regen...

Ik zet de wekker! (7:00 uur de start)

(Of misschien niet: om 13:45 uur is de herhaling.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten