dinsdag 21 augustus 2018

Dating skills - Deel 2 - HOE?

Na het intypen van de zoekopdracht "van chatten naar daten" via ecosia kwam ik terecht bij Daan de Ram, zijn beroep: datingcoach van AttractionGym.

Hier komt hij voorbij in een aflevering van "Lauren! en de liefde" (een programma waar ik nog nooit van gehoord had trouwens.)Persoonlijke ontwikkeling


Vanaf vandaag wil ik bewust zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat is het doel. Eén van de gevolgen zal zijn dat ik gemakkelijker sociale interacties aanga, met alle voordelen van dien, zowel in de privésfeer als op het werk.
Allereerst heb ik gisteravond en vanmorgen de 174 pagina's van Daan 's e-Book " het eBook
Het Geheim Van Aantrekkingskracht" over sociale interacties en de psychologie erachter gelezen.

Erg makkelijk leesbaar, veel herkenbare zaken en op geen enkele wijze neerbuigend naar wie dan ook. Een aantal inzichten heb ik hieronder weergegeven, voor mezelf.
Je bent welkom om mee te lezen. :-)


Geluk


De volgorde van geluk is (a) zijn, (b) doen en dan pas (c) hebben. Het begint met de harmonie vinden in jezelf, bezig zijn met zaken die er echt toe doen voor jou en leven in overeenstemming met je waarden en behoeften. Dit sluit dan weer aan bij de consuminderen mentaliteit :-)
Veel mensen denken dat die nieuwe auto of die vakantie ze gelukkig zal maken. Eigen ervaring en onderzoek op brede schaal wijst echter uit dat een nieuwe auto slechts een tijdelijke en kleine impact heeft op onze beleving van geluk.


Aantrekkingskracht


Hulp bij flirten en daten klinkt wat oppervlakkig, volgens Daan helpt het je ook op andere gebieden als je weet hoe je vrouwen moet aantrekken. “De baan of levensstijl die bij je past, het heeft allemaal te maken met laten zien wie je bent en de leiding nemen over je eigen leven.”

Een systeem van authentieke aantrekkingskracht gebaseerd op jouw eigen waarde. Voor zij die hun liefdesleven ingrijpend willen veranderen realiseren: ik ben degene die de kansen creëert, om het liefdesleven van mijn dromen te verwezenlijken. Het gaat hier over authentieke aantrekkingskracht met respect voor iedere vrouw. Niet over het creëren van een versier persona, vol met trucjes en openingszinnen.


Onbewust bekwaam


Een term die in de leraaropleiding ook wel voorbij komt en de reden dat het zo leuk is stagiaires te begeleiden: je ziet in één les van de stagiair astronomisch veel (micro) handelingen die jij zelf anders doet en je wordt gedwongen de vraag te beantwoorden waarom je ze zo niet doet. Dat maakt je dan weer bewust bekwaam.

Wanneer je nieuw gedrag werkelijk geïnternaliseerd hebt, met andere woorden, wanneer je onbewust bekwaam bent geworden, dan zijn het geen trucjes meer. Dan vormen ze je nieuwe automatismen en je nieuwe identiteit. Weten dat als je ergens aandacht aan besteedt je er beter in wordt klinkt simpel, toch doen de meeste mensen het niet. Vertrouwen krijgen in jezelf met vrouwen en vaardigheden aanleren met flirten zijn werkwoorden. Iedereen kan het leren.


Angst!


Als je als man een mooie vrouw ziet staan dan kan dat heftige responses triggeren. Een cursist beschreef het alsof hij de vrouw ten huwelijk vraagt als hij haar aansprak. En wat als ze „nee‟ zou zeggen, dan zou het hele huwelijk van de baan zijn.
Kennelijk worden er heel primaire mechanismen getriggerd. Paniek, gevaar! Als ik haar nu
niet krijg dan is mijn kans voorgoed verkeken. Ik voel me machteloos. Ik voel me onwaardig. Het voelt alsof je verlamd bent door een angstreactie.
Misschien herken je de volgende fysieke reacties: moeilijk slikken, verhoogde hartslag,
warm worden, zweten, niet meer kunnen nadenken. Maar angst waarvoor precies eigenlijk?

Laten we eens kijken wat er in het oudste deel van ons brein, het reptielen brein, gebeurt.

Dit deel van het brein heeft de evolutie voortgestuwd en is slechts bezig met twee zaken:
overleven en voortplanten. Wat voor levensbedreigende interpretaties vinden er op dit niveau plaats? We moeten hiervoor terug naar de stammencultuur waar de mens jarenlang in heeft geleefd.

In deze cultuur bestaan stammen uit maximaal een paar honderd mannen en vrouwen. Er is een duidelijke HIËRARCHISCHE STATUS. Dat wil zeggen dat je je erg bewust bent van jouw plek in de rangorde. Als je in die cultuur een vrouw wilt aanspreken dan is de kans groot dat je iemand uitdaagt die hoger in de hiërarchie staat. Of je dat zal overleven is maar de vraag. Tegelijkertijd loop je eventueel de kans mis dat je jezelf kunt voortplanten. Datgene wat je biologisch gesproken hier op aarde komt doen staat op het spel. De kans dat ze „nee‟ zegt en dat je nog een keer de mogelijkheid krijgt om je genen door te geven zijn behoorlijk klein. Zeker als het om een prachtexemplaar van vruchtbaarheid en schoonheid gaat.

Maar vandaag de dag heb je niet één kans, ook niet twee, maar nagenoeg oneindig veel kansen.
Probeer het te rationaliseren en realiseer je dat je angst onterecht is. Zie het als een spel: Stel ze wijst je af in de eerste paar minuten van jullie interactie, wijst ze dan jou als persoon af? Nee! Ze wijst alleen het gevoel af dat je haar op dat moment hebt gegeven (of juist niet hebt gegeven). Trek er een les uit en ga weer verder.


De machtsbalans tussen mannen en vrouwen


Mooie vrouwen lijken onbereikbaar. Het is daarom niet gek dat mannen een onbalans ervaren waarbij vrouwen meer macht hebben dan zij. Een man heeft een sterke behoefte aan seks, dient het initiatief te nemen en een vrouw hoeft meestal weinig moeite te doen om met iemand naar bed te gaan.
Hoe zou het zijn wanneer seks altijd voorhanden is en er voldoende vrouwen zijn waar je uit kunt kiezen? Wat zou je uitstralen? Hoe zou je je dan gedragen?
Je wilt je VRIJ voelen om een vrouw duidelijk te maken dat ze je raakt. Dit is pure expressie, van iemand die zich niet geremd voelt zich te uiten. Dit kan hij alleen doen omdat hij voor zijn gevoel niets te verliezen heeft. Je wilt communiceren dat ze je wel raakt maar dat je haar niet nodig hebt. Willen zonder nodig te hebben, dat is de perfecte balans en de attitude om te hebben.


Zelfbeeld


Het ZELFBEELD bepaalt de grenzen van wat wel en niet mogelijk is. Het bepaalt wat je wel en niet kunt bereiken, wat iemand als lastig of onmogelijk ervaart of makkelijk en haalbaar. Jouw beeld van jezelf bepaalt hoe anderen op je zullen reageren.

De natural GAAT ERVAN UIT dat hij WAARDE TE BIEDEN heeft door de persoon die hij is. Als hij met een mooie vrouw praat, laat hem dat niet onberoerd. Maar het is niet zo dat zij de prijs is, ze zijn allebei de prijs; ze zijn GELIJKWAARDIG.

Een heel mooi voorbeeld van benutten van potentieel is Sean Stephenson. Hij is de auteur van „Get off your but‟ en iemand voor wie ik enorm veel respect heb. Je zou het beste een YouTube filmpje van hem kunnen bekijken. Hij is iemand die met een ziekte is geboren die ervoor heeft gezorgd dat zijn lichaam misvormd is. Daarom is hij nooit groter geworden dan een dwerg. Hij heeft programma's ontwikkeld over succes met vrouwen, waarin hij uitlegt hoe hij vrouwen versierde en uiteindelijk trouwde met zijn grote liefde

Veel vrouwen aanspreken wil niet zeggen dat je een player bent. Het wil zeggen dat je kritisch bent en initiatief neemt. Je bent jezelf aan het verbeteren en een skillset aan het ontwikkelen.
Een skillset die ervoor zorgt dat je meer keuze hebt in met welke vrouw je wilt zijn, zodat het ook een authentiekere keuze zal zijn. Een keuze vanuit overvloed. Tevens een skillset die ervoor zorgt dat je een leukere partner zal zijn.

Laat je liefdesleven niet aan het toeval over, ook al proberen Hollywood films je wijs te maken dat dat dé manier is hoe het hoort te zijn. Je zult een actieve houding moeten hebben en waarschijnlijk veel vrouwen ontmoeten en daten voordat je weet wat bij je past en voordat je die ene bijzondere hebt gevonden. Doordat je actief bent creëer je overvloed en dat is de situatie die je wilt, of je nu gaat voor een lange termijn relatie of voor meerdere avonturen.


Non-needy


Wanneer je je best doet om er een zooitje van te maken, heb jij meer lol, en is de kans dat er nog iets uitkomt het grootst. Als je ACCCEPTEERT dat het je niet kan schelen of het je lukt om haar te versieren merk je dat je plotsklaps een stuk vrijer, spontaner en grappiger wordt.
Wanneer je opmerkt dat ze opeens anders op je gaat reageren, houd dan je focus op „lol hebben‟ in plaats van „haar nodig hebben‟. De reden dat het zo krachtig is, is dat non-neediness je helpt om in de zone te komen. Dit is de plek waar je gewoon van het moment geniet, ongeacht wat er gebeurt.

Loslaten van het resultaat, met andere woorden je niet hechten aan de uitkomst is een mentaal proces. Soms is het een beslissing die je van moment tot moment moet maken. Tegelijkertijd zit er een (welhaast) spirituele dimensie aan, wanneer je zaken accepteert en loslaat overstijg je „jezelf‟ (lees: je ego).


Wat doen we verkeerd?


Wat is het dat de meeste mannen verkeerd doen? Om te beginnen hebben veel mannen een verkeerd beeld van wat een interactie is. Ze denken dat een interactie een uitwisseling is van informatie. Nee! Dit is niet het geval… Hoewel er een informatiestroom of -laag is in een interactie is er een onderliggende, belangrijkere laag en dat is de uitwisseling van emoties!

Een slimme flirter weet wat de informatiestroom van de interactie te betekenen heeft. Namelijk niet zo veel. Hij weet dat het gaat om de overdracht van emoties. „Change her mood, not her mind.‟ Een man moet leren haar de juiste emoties te geven, in plaats van de juiste informatie.

Wanneer je dat gaat doen zal je opvallen dat veel mensen in een soort waas, een slaaptrance leven. Ze zijn disconnected, weten niet wat hun inspireert en leven vooral een veilig leventje.


Op zoek naar... een goed gevoel


Uiteindelijk zijn we op zoek naar een goed gevoel. Altijd. Je kunt alles wat je doet, koopt, najaagt en opoffert terugvertalen naar een gevoel waar je naar op zoek bent. Zo ook met flirten, daten en relaties. Je zoekt een goed gevoel. En deze gevoelens zijn per definitie SUBJECTIEF.

Er wordt gezegd dat de belangrijkste relatie die je in je leven hebt die met jezelf is. Dat is zeker waar als je flirt met een vrouw. Vrouwen zijn de perfecte weerspiegeling van jouw gevoel over jezelf en van jouw gevoel over de waarde die jij te bieden hebt.

Ons is aangeleerd dat er een oorzakelijk verband zou zijn tussen iets doen en ons gelukkig, vervuld en waardig voelen. De kunst is soms om juist niet iets te doen om goedkeuring of wat voor resultaat dan ook te bereiken. Pas dan ga je ervaren wat een onconditioneel gevoel van geluk, vervulling en waardigheid is.

Er is een causaal verband tussen denken en rijkdom, maar we draaien deze vaak om! Veel geld, of overvloed in welke vorm dan ook, leidt niet automatisch tot een gevoel van overvloed. Dat DIENT van binnenuit te gebeuren, jij dient daar een bewuste keuze voor te maken. Je bent het niet gewend dus het zal ook niet automatisch een gevolg zijn wanneer je opeens heel veel van iets zou hebben.


Kers op de taart


Eén van de belangrijkste regels van effectief flirten is, „wil je goed worden met vrouwen, zorg dan dat je iets beters te doen hebt dan vrouwen versieren‟. Jij dient jouw missie in het leven te hebben gevonden en dat op de eerste plek te zetten. De vrouw dient de „kers op de taart‟ te zijn. Jouw leven is de taart, deze dient op zich ook al heerlijk te zijn. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten