woensdag 22 augustus 2018

Dating Skills - Deel 3


Succes is iets dat je aantrekt door de persoon die je wordt, niet door iets dat je najaagt

- Jim Rohn


Bovenstaande quote somt het perfect op: het is niet de bestemming maar de reis die de meeste waarde heeft. Nou, de reis is al begonnen. Voornamelijk in m'n hoofd en bijvoorbeeld baantjes zwemmen is behalve een sportief ook een meditatief moment. Dat wil zeggen: ik kan alleen schoolslag en afwisselend baantjes op de buik en rug zijn wel redelijk relaxed waarbij de grijze massa goed puzzelstukjes kan plaatsen.

Van dag tot dag vallen er al stukjes op zijn plek waardoor ik een gevoel ervaar van meer grip en overzicht. Ik denk nu ook te doorzien waarom ons huwelijk maar zo kort duurde. Met de man die ik wil worden zou de relatie niet om die reden beëindigt zijn. Dat betekent niet automatisch dat we toch bij elkaar horen, ik weet het eerlijk gezegd niet en ga zeker niet proberen haar "terug te winnen".


Van gedachten naar woorden naar acties naar gewoonten naar karakter naar lotsbestemming."Watch your thoughts,
they become words;
watch your words,
they become actions;
watch your actions,
they become habits;
watch your habits,
they become character;
watch your character,
for it becomes your destiny."

- Lao Tzu

van gedachten naar woorden

Die zijn er dus de afgelopen weken en vooral dagen volop geweest en heb ze, dankzij dit blog, ook deels omgezet in woorden. Erg fijn, want momenteel zie ik niemand in mijn vriendenkring of familie die als klankbord zou kunnen dienen. Aangezien ik de afgelopen dagen zoveel gelezen heb en indrukken opgedaan heb lijkt het me lastig voor een vriend om mentaal "aan te sluiten".

Aangezien de meesten vrijgezel zijn en, mogelijk meer dan ik, vastgeroest lijken gun ik hun zeker ook het allergrootste geluk. Leading by example it is!

van woorden naar acties

Gisteren in en bij de supermarkt een ietsiepietsie buiten mijn comfortzone getreden. Als ik dat niet doe dan houdt alles op nietwaar?

Drie kleine dingetjes: Hoi gezegd tegen een dame die haar boodschappen inlaadde met duidelijk oogcontact. Een kort praatje gemaakt met een vrouw in de winkel. De kassière gecomplimenteerd met haar leuke bril en gevraagd of ie nieuw was. (Was ie niet, wist ik wel.)

van acties naar gewoonten

Ik sta op het punt een ingrijpende actie te ondernemen: inschrijven voor een dating bootcamp!


Wat is in hemelsnaam een dating bootcamp?


Bovenstaande link geeft veel informatie, maar voor de luie lezer een paar kernpunten:

Het is niet zomaar een skill die je leert, het is een mindset. Je bewijst aan jezelf dat als jij iets wilt, je actie neemt om dat te krijgen. Dat je geen genoegen neemt met de huidige situatie. Hoe belangrijk je dat allemaal vindt bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Uit je comfortzone stappen (en nieuw gedrag aanleren) want is wat we gaan doen. Wij zien vrouwen veroveren als een vorm van persoonlijke ontwikkeling. In je kracht stappen als man en jezelf van je meest aantrekkelijke kant laten zien. Dit dient een gewoonte te worden zodat jij de meest aantrekkelijke en krachtigste versie van jezelf wordt.

We verzorgen ook lezingen en trainingen voor het bedrijfsleven over zakelijk flirten, effectief beïnvloeden, persoonlijke effectiviteit, team prestaties, team effectiviteit, geluk op de werkvloer en andere succespsychologie principes. Deze worden allemaal vertaald vanuit de man-vrouw dynamiek om het entertaining te houden. We geloven dat leren het effectiefst is wanneer je ervan geniet!

De 'gemiddelde' kerel behaalt slechts een fractie van zijn liefdes- en datingpotentieel. Als je jezelf ziet als een typische kerel die niet zo goed is met vrouwen als 'de anderen' vraag jezelf dan af hoe lang je deze situatie nog voort laat duren. Het leven is te kort om geen actie te nemen. Neem nu controle over je datingleven en ervaar over een tijdje, of misschien al heel snel, hoe het is om overvloed aan vrouwen in je leven te hebben. Of om klaar te zijn voor dat ene speciale meisje.


Wordt vervolgt...


5 opmerkingen:

 1. Hilarisch deze stukjes. Als gescheiden vrouw die net aan het bedenken is of ze wellicht ook eens online datingsites moet gaan bezoeken, is dit echt heel grappig om te lezen. Goede afwisseling met je serieuze stukjes over je huis etc. Veel succes en vooral blijven schrijven! Groet Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wendy, graag gedaan en leuk om te horen!
   Overigens zijn de stukjes over dating ook bloedserieus bedoeld ;-)

   Dank je wel, jij ook! Misschien komen we elkaar nog ergens tegen.
   groetjes, Mark

   Verwijderen
 2. Mooi stukje! Ik heb nog een leuk eboek voor je dat mooi aansluit bij je ontwikkeling. Als je je emailadres op geldistijd gmail achterlaat, dan zal ik m sturen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, en leuk aanbod! Heb je net gemaild. Ik ben benieuwd!

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen